Ákos már 15 hetes. Elképesztő gyorsasággal nő, hosszra is és kilóra is iszonyatosan nagy (65 cm, 7,5 kg). Vannak hurkái, de én nem látom kövérnek továbbra sem, inkább olyan masszív gyerek, iszonyatosan imádom a kis puha testét. :D A hasa nem olyan kemény, mint Nórinak volt, neki valószínűleg nem lesz olyan puffadásos problémája (amire azóta sem találtunk választ).

Vele ellentétben Nóri nagyon vékony lett az utóbbi pár hónapban. A mérleg szerint 2 kg-t le is fogyott, ami azért nagyon aggaszt, de nem vagyok 100%-ig biztos benne, hogy jól mért a mérleg. Viszont tény, hogy sokkal vékonyabbak lettek a végtagjai és az arca is, de nem tudom, esetleg nem nőtt-e egy nagyobban közben. A fogyáshoz az is hozzájárulhat, hogy nyár végén abbahagytuk a reggeli zabkásázást, helyette kekszet, péksütit, müzlit eszik. Minden nap muszáj reggeliznie, de nagyon nehezen, lassan és keveset eszik ilyenkor, nem éhes (pedig kb 9-ig alszik minden nap, és csak utána reggelizik). Ha tehetné, nem is reggelizne.

Ákos egyre ügyesebb, hason fekve nagyon sokáig el tud játszani, nézelődni már, ügyesen nyúl a játékokért, megfogja őket, szájához húzza. Háton fekve is nyúl a fölé aggatott dolgokért, sőt a fejével és testével oldalra fordul a mellette lévő játékokhoz. Rengeteget mosolyog, és hangosan nevet, ha a mellkasát vagy nyakát pusziljuk és csiklandozza. Alapvetően már most sokkal nyitottabb, mint Nóri volt, ő sokkal kevesebbet mosolygott, és hangosan nevetni ennyi idősen nem is tudott még. Már egy hónapja várom, hogy mikor fordul végre hasról hátra, mert nagyon ügyesen kinyomja magát, de valamiért az átfordulás csak nem akar sikerülni. Nóri pont 4 hónapos volt, amikor megfordult, addig még van kb 2 hetünk, kíváncsi vagyok, Ákosnak előbb vagy később sikerül majd. Nem tudom, ebben számít-e, hogy Nóri ilyenkor még csak 5 kg körül volt, Ákosnak azért jóval nagyobb súlyt kell megmozgatnia.

Már csak 3 nap van az ovikezdésig, nagyon izgatottak vagyunk. Most olvasom Elaine N. Aron Szuperérzékeny gyerekek c. könyvét, ami olyan, mintha egy az egyben Nóriról írták volna, rengeteg jó ötlet és tanács van a neveléséhez. Talán ezzel sikerül jobban megértenem, hogy hogyan működik, és az oviba beszokás is jobban fog sikerülni.

A bejegyzés trackback címe:

https://zsinorka.blog.hu/api/trackback/id/tr1012180412

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása